PriPOPajte se z nami na knjižne POPslastice!

Datum: Petek, 4. 10. 2011 ob 12.30h
Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Trdinova čitalnica

Študiral primerjalno književnost, sociologijo kulture, ameriško književnost in komunikologijo. Pet let svobodni pisatelj, nato delal kot urednik, zdaj uči založništvo na Filozofski fakulteti. Od leta 2007 predsednik žirije srednjeevropske nagrade Vilenica.

Več o Andreju Blatniku si lahko preberite na : www.andrejblatnik.com

Datum: Četrtek, 13. 10. 2011 ob 12.30h
Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Trdinova čitalnica

Simon Petrov je vrhunski športnik, ki je svojo košarkarsko kariero začel v rodnem Novem mestu, nato pa ga je pot vodila v sam vrh evropske košarke; Francijo in Grčijo. Poleg uspehov v klubski košarki, kjer je kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka, od tega kar trikrat z moštvom Krke, je v dresu državne reprezentance nastopil tudi na Evropskem prvenstvu. Od leta 2008 ga lahko zopet spremljamo, in navijamo zanj, v domači dvorani.

Datum: Četrtek, 27. 10. 2011 ob 12.30h
Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Trdinova čitalnica

Klemen Dvornik se je rodil v Novem mestu in se že kot osnovnošolec navduševal nad filmom in fotografijo. Po končani gimnaziji je nadeljeval študij na Oddelku za filmsko in televizijsko režijo Akademije za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

Leta 2000 je bil za študentski film Zijalo nagrajen na festivalu MEFEST v Beogradu, za kratko televizijsko dramo Vojna Zvezdič pa je istega leta prejel študentsko Prešernovo nagrado. Dela kot režiser reklam, glasbenih videospotov, dokumentarnih in igranih filmov ter televizijskih oddaj. Leta 2006 se je pridružil produkcijski hiši Nora Production Group.

Na letošnjem Festivalu slovenskega filma pa je njegov celovečerni film Kruha in iger prejel nagrado občinstva za najboljši film leta.

Več o Klemnu Dvorniku si lahko preberete na: klemen.dvornik.org

Datum: Četrtek, 10. 11. 2011 ob 12.30h
Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Trdinova čitalnica

Andrej Rozman Roza je vsestranski umetnik; pisatelj, pesnik, prevajalec, gledališčnik in eden najizvirnejših ustvarjalcev tako za otroke kot odrasle.

Piše parodične in komične pesmi, pravljice in gledališke komedije ter predeluje klasična besedila za druge medije, jih prestavlja v sodobni jezik in na duhovit način predstavlja.

Mnogo let je vodil Gledališče Ane Monro ter bil začetnik improvizacijskih gledaliških tekmovanj v Sloveniji, leta 2003 pa ustanovil Rozinteater kot najmanjše možno gledališče. V svojih delih in nastopih se duhovito in občutljivo odziva na vse tisto, kar se dogaja v naši družbi in s posameznikom v njej, na svoj značilni komično-ironični način je analiziral že marsikatero "slovensko traumo", ki se vleče iz preteklosti.

Leta 2010 je prejel nagrado Prešernovega sklada.

Več o Andreju Rozmanu Rozi si lahko preberete na: www.roza.si

Datum: Torek, 22. 11. 2011 ob 12.30h
Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Trdinova čitalnica

Pavle Ravnohrib se je rodil leta 1956 v Ljubljani. Vpisal se je na študij igre in umetniške besede na ljubljansko AGRFT, kjer je absolviral leta 1980, in se nato zaposlil v Slovenskem mladinskem gledališču. Diplomiral je leta 2002.

Ves čas svoje poklicne poti sodeluje tudi z drugimi institucionalnimi in neinstitucionalnimi gledališči.

Njegov glas dobro poznamo tudi z radijskih valov, igral je v številnih filmih in glavno vlogo v TV nadaljevanki Prešeren, zlasti mlajši gledalci pa ga poznajo tudi kot dolgoletnega voditelja otroškega kviza Male sive celice.

Od leta 2010 je zaposlen v Anton Podbevšek teatru v Novem mestu.

Datum: Četrtek, 15. 12. 2011 ob 12.30h
Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto - Trdinova čitalnica

Tomislav Jovanovič - Tokac ...


O POPslasticah

Vas zanima, kako napisati dobro zgodbo?

Je za rock komad potrebna ljubezen?

Kako doseči filmsko slavo in nesmrtnost?

Ste svobodni ali ujetniki trendov?

Koliko vztrajnosti je potrebne za vrhunski uspeh?

Kako je lahko Prešeren zabaven?

Če ste mladi oziroma mladi po srcu in vas zanimajo odgovori na takšna in podobna vprašanja, se nam pridružite na POPslasticah!

Odgovarjali in svetovali nam bodo POPpisatelj, POPigralec, POPpesnik, POPrežiser, POPglasbenik in POPšportnik.

Srečanja bodo potekala v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, od oktobra do decembra. 
Vabljeni gostje (med drugimi Andrej Blatnik, Pavle Ravnohrib, Andrej Rozman Roza, Simon Petrov…) bodo mladim predstavili kakovostne in izvirne knjižne vsebine s področja branja in pisanja, igre, filma, glasbe in športa.

POPslastice bo moderirala Alenka Murgelj.

V sklopu POPslastic smo razpisali natečaj za najboljšo mladinsko kratko zgodbo in na zaključnem srečanju (15. 12. 2011) bomo podelili elektronsko POPnagrado!

Več informacij dobite na elektronskem naslovu:
petra.kovic@nm.sik.si ali maja.ivanez@nm.sik.si

ter spletni strani Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto (www.nm.sik.si)

 

Projekt je sofinanciran s strani:

Za sladkobne donacije se zahvaljujemo podjetju:

Žito skupina

Spremljaj POP slastice tudi >>

Facebook - Knjižnica Novo mesto   Twitter - Knjižnica Novo mesto    

© 2011 Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto. Vse pravice zadržane.