POPslastice V Hiši kulinarike na Glavnem trgu | SEPTEMBER 2016

Jože Robežnik

Jože RObežnik | TV voditelj, igralec in producent

Z gostom bomo spregovorili o gledališkem in televizijskem ustvarjanju, improvizaciji, uspešni realizaciji umetniškega projekta ter produkciji kakovostnih video vsebin.
Povezovalna nit razprave je ustvarjanje, improvizacija in produkcija video vsebin.

 

Petek, 2. september, ob 12.30 uri | Atrij Hiše kulinarike na Glavnem trgu

Utrinki s prireditve

Na Knjižnih POPslasticah ob predstavitvi novega knjižničnega bibliobusa na Glavnem trgu je bil tokrat gost televizijski voditelj, igralec in video producent Jože Robežnik, ki je spregovoril o svojem delu in knjigah, ki ga navdušujejo. Kot je povedal, rad bere in vsak prosti trenutek izrabi prav za branje.

Pred leti se je odločil za nakup elektronskega bralnika Kindle in tako je knjiga vedno pri roki. Še vedno pa rad pobrska po knjigarnah in s potovanj se vedno vrne obtežen s knjigami. Knjige in branje so pomembni tudi pri njegovem delu, ko piše scenarije za skeče, video produkcijo in se pripravlja na nastope.

Po zaključenem študiju na ekonomski fakulteti se je podal v poslovne vode in opravljal resno in odgovorno delo finančnika. Manjkalo pa je kreativnosti in z leti je začel razmišljati, da bi se podal v svet zabave in ustvarjanja video vsebin. Čas ekspanzije interneta, družbenih omrežij ter kanalov z video vsebino je videl kot poslovno priložnost in ker mu ustvarjalnih idej ni manjkalo, je vse to združil v svojem podjetju. Prav v času sprejemanja težke odločitve, ali zapustiti redno ter dobro plačano delo in se podati na negotovo ustvarjalno pot, mu je na potovanju po Ameriki prišla pod roke knjiga The Tao of Warren Buffett. Še danes se z nasmehom spominja misli, ki jo je prebral, ko je polistal po knjigi: »… pride čas, ko se moraš lotiti stvari, ki bi jih rad in z veseljem počel in ne čakati na boljši trenutek«. Ravno v pravem trenutku ga je še podkrepila v razmišljanju, da je čas za spremembo.

Še iz šolskih let ga s svojimi pesmimi navdušuje Andrej Rozman – Roza, zapeljala pa ga je tudi knjiga Varuh v rži, J.D. Salingerja. Kot najstnik je bil strasten bralec kultnega italijanskega stripa Alan Ford in kasneje ga je s poglobljeno analizo fenomena uspeha tega stripa v Jugoslaviji, v knjigi Cvetličarna v Hiši cvetja, navdušil Lazar Džamić, sicer strokovnjak za marketing, novinar in kolumnist, ki živi in dela v Londonu. Rad pa prebira tudi biografije ustvarjalcev velikih televizijskih šovov, televizijskih voditeljev, igralcev, ki ga navdušujejo s svojim delom, in strokovne knjige, ki so mu v pomoč pri delu.

Delo, ki ga opravlja zadnja leta, ga zelo veseli. Pravzaprav mu je uspelo lepo preplesti poslovno ter ustvarjalno pot in veseli ga, da je našel svoj izraz, tako v ustvarjanju reklam, zabavnih video vsebin, vlogov, pisanju skečev kot tudi pri vodenju televizijskih oddaj, kviza Taksi in nedeljske oddaje Vikend paket

Kot pravi, več kot bereš, lažje izraziš svoje mnenje in za ustvarjanje dobrih vlogov – video blogov je to ključno.