Gost Knjižnih POPslastic 2018

Andrej Karoli

Andrej Karoli | glasbeni urednik in voditelj

Z radijskim voditeljem in glasbenim urednikom na nacionalnem radiu Val 202 bomo spregovorili o pomenu slovenske glasbe v etru, oblikovanju glasbenega okusa ter vlogi glasbenega urednika oz. nacionalnega medija pri tem.

Sreda, 4. april 2018, ob 12.30 | Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Dolgoletni glasbeni urednik na nacionalnem radijskem programu Val 202 je kot mladostnik bobnal, kasneje pa predvsem deloval kot DJ.

Svojo radijsko pot je začel kot honorarni sodelavec na Valu 202 in že kmalu postal prepoznavni glas nacionalnega radia, znan po izjemni komunikativnosti in navihanem slogu vodenja tako jutranjega programa kot izbora Popevka tedna.

V svoji več kot dvajsetletni radijski karieri je prejel kar 7 nagrad Viktor za najboljšo radijsko osebnost. Leta 2016 je z Valom 202 sodeloval v mednarodni bitki radijskih DJ-jev in se uvrstil v finale tekmovanja Radiobattle. Skupaj s sovoditeljem Miho Šaleharjem sta lansko poletje presenetila z oddajo Živooke in kasneje še njeno zimsko različico, kjer sta poskrbela za jutranjo zabavo v živo z znanimi slovenskimi glasbeniki.