Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto razpisuje

natečaj za NAJBOLJŠO MLADINSKO FOTOZGODBO

Natečaj poteka v času trajanja projekta Knjižne POPslastice II.
Rok za oddajo fotozgodb je 30. november, do polnoči
.

Najboljšo fotozgodbo bo komisija objavila in nagradila 6. decembra na zaključni prireditvi, prav tako bo na zadnjem srečanju  otvoritev razstave najboljših del.
Na natečaju lahko sodelujete vsi, ki ste stari med 13 in 19 let.

Tema natečaja je zgodba oz. vaša najljubša pesem, pravljica, knjiga, ki vas je najbolj navdušila. V okvir teme sodijo vse fotozgodbe, ki se navezujejo na naslov ali vsebino knjige, zgodbe, pesmi. Fotozgodba naj odraža vašo idejo, domišljijo in ustvarjalnost, naslov vaše fotozgodbe pa naj bo torej naslov knjige, pesmi, zgodbe, kjer ste črpali inspiracijo.

Fotozgodba naj vsebuje najmanj štiri in največ osem fotografij. Bolj kot sama kvaliteta fotografij se ocenjuje celotna sporočilnost fotozgodbe. Fotozgodbo lahko ustvarite z digitalnim ali analognim fotoaparatom ali mobilnim telefonom.

Za vse, ki bi želeli sodelovati na natečaju, pa niste čisto prepričani v svojo idejo ali izvedbo, ali pa bi le želeli dodaten nasvet, pomoč, usmeritev, bo v petek, 16. novembra, ob 12.30 uri v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto organizirano posebno brezplačno srečanje s fotografom Borutom Peterlinom, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja in pomoč.

Fotozgodbo naslovite in jo pošljite po elektronski pošti na naslov:
knjiznepopslastice@nm.sik.si

ali pošljite po pošti na naslov knjižnice:
Knjižne POPslastice II. – Fotozgodba
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
Rozmanova 28
8000 Novo mesto

Spremni dopis mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek avtorja, rojstni datum, naslov fotozgodbe, elektronsko pošto, telefonsko številko in davčno številko.
Avtorji dovoljujejo uporabo fotografij v promocijske namene.


Dodatne informacije dobite na el. pošti: petra.kovic@nm.sik.si, maja.ivanez@nm.sik.si.

Želimo vam veliko ustvarjalnega dela in dobrih fotk!